Epidemia de coronavirus este subiectul ce se află pe buzele tuturor. Virusul continuă să facă victime pe toată planeta. În acest context, OMS și-a exprimat îngrijorarea cu privire la accelerarea epidemiei de COVID-19 pe continentul african.
Conform ultimelor avertizări emis de OMS țările de pe continentul african prezintă un risc crescut din cauza faptului că sistemul de sănătatea este unul destul de slab, care cel mai probabil va colapsa în fața epidemiei. (CITEȘTE ȘI: OFICIALII OMS, ANUNȚ SUMBRU: LUMEA NU SE VA ÎNTOARCE, CEL PUȚIN ÎN VIITORUL APROPIAT, LA NORMALUL DE DINAINTEA PANDEMIEI DE CORONAVIRUS)
„Sunt foarte îngrijorat de faptul că începem să constatăm o accelerare a cazurilor în Africa şi trebuie să luăm cu toţii aceasta foarte în serios şi să manifestăm solidaritate″ faţă de ţările în cauză, a declarat directorul OMS pentru situaţii de urgenţă sanitare, Michael Ryan, în cadrul unei conferinţe de presă la Geneva, transmite Agerpres.
De asemenea, comunitățile indigene prezintă și ele un factor ridicat de risc. Acestea sunt extrem de vulnerabile în fața pandemiei din cauza condiţiilor precare de viaţă, a mai avertizat Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS). (VEZI ȘI: ANUNȚ DE ULTIMĂ ORĂ DESPRE REVENIREA STĂRII DE URGENȚĂ ÎN ROMÂNIA. OMS INTERVINE: „IZOLAREA E SINGURA OPȚIUNE”)
Directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, a declarat că, până la data de 6 iulie au fost raportate peste 70.000 de cazuri în rândul populaţiilor indigene din Americi, precum şi 2.000 de decese.
„Populaţiile indigene se confruntă deseori cu greaua povară a sărăciei, a şomajului, a malnutriţiei şi a bolilor infecţioase cât şi neinfecţioase, condiţii în care sunt mai vulnerabile în faţa COVID-19 şi complicaţiilor acestei boli
OMS este adânc preocupată de impactul virusului asupra populaţiilor indigene americane, (în condiţiile în care cele două Americi) rămân în prezent epicentrul epidemiei”, a susţinut directorul OMS în cadrul unei conferinţe de presă.